Beauty | Dr Hauschka Oogschaduwpalet

september 24, 2014
Geen oogschaduwpaletten sprak ik met mezelf af, en al helemaal geen bruine. Die missie slaagde abrupt toen ik dit paletje zag ik de webshop van Dr Hauschka.

Dr Hauschka is een van oorsprong antroposofisch merk. Ik kan nu een hele uitgebreide uitleg over antroposofie gaan geven maar dat zal ik jullie besparen. Hoe ik het in mijn opvoeding heb mee gekregen bestond het vooral uit biologisch eten, respect voor elkaar en de natuur en geen chemische troep in je make-up.

 Dat laatste leerde ik natuurlijk niet als klein kind maar ik ken Dr Hauschka wel van vroeger, mijn moeder had een aantal prachtige potjes en tubetjes en was dol op dit merk.
Dit oogschaduwpalette is dan ook vrij van chemische troep en niet getest op dieren. Het palet is geïnspireerd op een ruig rotslandschap en ruikt licht naar rozen.
De samenstelling van het product bevat zijde en plantenextracten, dit zorgt er voor dat de gevoelige huid rondom je ogen verzorgd word.
Vier prachtige kleuren waar je verschillende looks mee kunt maken; van neutraal tot heavy.
Shortlist ingrediënten
– geen parabenen
– 100% natuurlijk en/of biologisch
– geen synthetische geur- en conserveringsmiddelen
– dermatologisch getest op verdraagzaamheid
– Ingrediënten vrijwel uitsluitend Biologisch, Fair trade of met het Demeter kenmerk.
Het doosje oogt luxe, is ontzettend mooi én een stuk groter dan ik verwachtte. Hoogglans zwart is overigens dramatisch om foto’s van te maken. Er komen vrijwel meteen  vette vingers op en alles reflecteert.
In het doosje vind je een spiegel, een dubbelzijdige applicator en de 4 mooiste kleuren die ik ooit gezien heb. Wauwieeeee!
De swatches maken mij iets minder gelukkig. Ik heb deze foto bewust niet bewerkt. Bewust niet opgelicht om de kleuren beter uit te laten komen, want dit is hoe het er in normaal licht uit ziet op mijn arm. Ik heb nog hoop want ik heb ooit gehoord dat de bovenste laag oogschaduw minder pigment kan bevatten. Als je hier doorheen “breekt”, schijnt het soms beter te worden. Ik duim!
De oogschaduw is dan wel poeder maar voelt bijna cremig aan, zo zacht.
Ik breng de oogschaduw aan met de bijgeleverde applicator, die ik zelf echt prut vind. Het kost wat moeite om voldoende oogschaduw op mijn ogen te krijgen en als ik de bovenste laag stuk schraap lijkt het pigment inderdaad wat beter te worden.
Ik breng de oogschaduw als volgt aan (nummers van links naar rechts).
1. De witte kleur doe ik over mijn hele ooglid en ook onder mijn wenkbrauw.
2. De lichte bruine kleur alleen op het bewegend ooglid.
3. De donkere bruine kleur in de crease.
4. Zwart breng ik aan in mijn buitenste ooghoeken.
Hoewel ik dacht niet veel oogschaduw aangebracht te hebben zie je het toch duidelijk zitten. Als je zwart weglaat ontstaat er een neutrale look die veel diepte geeft aan je ogen, zwart maakt het weer wat intenser.
‘s Avonds viel het me echt op dat de oogschaduw nog ontzettend goed zat. Ik heb geen basis gebruikt en de oogschaduw zat nog prima, ietswat uitgeveegd misschien.
Als je van heftige ooglooks houd is dit paletje niks voor jou. Hou je net als ik van safe en neutraal dan is dit, ondanks dat het pigment een beetje tegenviel, een topper!

Het palet kost 27,95 en is onder andere te koop op de webshop van Dr. Hauschka.
Kennen jullie Dr Hauschka?
Dit artikel bevat producten die ik gekregen heb ter review.
Share:
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

Leave a Reply

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.