Make-up

Beauty | 8 dingen die ik niet snap aan make-up

januari 29, 2019

Jullie weten inmiddels wel dat ik geen make-up talent ben. Ik vind het heerlijk om make-up te proberen maar echt heel goed zal ik in bepaalde onderdelen nooit worden. Ook zijn er dingen die ik na al die jaren (en lagen) make-up nog steeds niet begrijp..

Hoezo mascara als laatst?

In tutorials zie ik altijd iedereen mascara als laatst doen. Mijn wimpers raken mijn huid zowel boven als onder dus als ik mascara aanbreng, zie ik er uit als een panda. De eerste stap in mijn make-up is dan ook mascara. Het is namelijk geen kwestie van een vlekje weg vegen want echt alles is zwart. Ik kan toch nooit de enige zijn met dit probleem? Hoe werkt dit?

Lipliner buiten je liprand

Ik heb best wel smalle lippen en een trucje om ze groter te maken is je lipliner buiten je liprand aanbrengen. Hoe dan? Als ik dit doe lijk ik net Bep Brul en zie je duidelijk dat ik buiten mijn lippen ben gaan tekenen.

Creamy highlighter en bronzer

Ik begrijp werkelijk waar niet hoe vloeibare highlighter en zo werkt als je ook foundation draagt. Als ik een vloeibaar product over mijn foundation en poeder aanbreng, krijg ik van die velletjes en ¨versleep¨ ik het product alleen maar. Als ik de poeder weg laat, glim ik als een discobal en poeder óver highlighter heeft ook weinig nut.

Oogschaduw aanbrengen

Ja, oké ik heb hangende oogleden maar ik ben echt niet de enige. Hoe breng je in godsnaam meerdere tinten oogschaduw netjes aan, je ziet toch geen reet? Je werkruimte is minuscuul en dan wordt je zicht ook nog belemmerd door een kwast. I don´t get it.

Wenkbrauwen

Eigenlijk begrijp ik niks aan het opmaken van mijn wenkbrauwen. Waarom ziet het er bij iedereen strak uit maar lukt het mij na 10000000 pogingen nog steeds niet netjes?

Verschillende kleuren

Het valt mij op dat alles maar bij iedereen lijkt te staan. Mensen maken zich op en hebben dan  maandag groene oogschaduw en rode lippenstift. Op dinsdag bruine oogschaduw en paarse lippenstift. Hoezo staan die kleuren je allemaal? Als ik een roze lippenstift op doe lijk ik net een clown. Een andere tint oogschaduw dan bruin ziet er uit als kindermake-up. Ik begrijp niet waarom alles er bij mij zo vreemd uit ziet.

Concealer, wanneer moet dat?

Ik hou van concealer maar ik begrijp nog steeds niet hoe het nou werkt. De één doet het voor foundation, de andere na. Wat is de juiste volgorde? Ik hoor vaak ¨na¨ omdat je dan kunt wegwerken wat met foundation nog niet gelukt is. Echter vind ik dat effect weer heel raar staan dus dit komt absoluut op mijn snap-ik-niet-lijstje.

Nepwimpers aanbrengen

Ik denk dat ik, zonder overdrijven, wel honderd keer geprobeerd heb om nepwimpers op te doen. Ik heb tientallen filmpjes bekeken en instructies gelezen maar het lukt me nooit. Zelfs die schijnbaar handige magnetische wimpers van Essence krijg ik niet aangebracht. Hoe werken die dingen?

Tot zo ver mijn frustraties op make-up gebied. Ik hou het voorlopig lekker basic want de basis gaat me prima af. Mocht je een tip voor me hebben, laat deze dan vooral achter in de comments!

Wat begrijp jij niet aan make-up?

p.s. heb je mijn nieuwtje al gelezen?

Share:
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

6 Comments

 • Sonja Van de Sande

  Nepwimpers… soms vind ik het ook zo nep! En ik krijg ze niet op mijn ogen, ggggggrrrrr

  januari 29, 2019 at 5:41 pm Reply
 • bychristiana

  Haha, leuk artikel;-) Dat met concealer is inderdaad een dingetje. Ik merk vaak dat als ik door een professional wordt opgemaakt dat ze eerst concealer aanbrengen. Zelf doe ik het altijd juist na de foundation. Maar ik dan ook geen pro;-)

  januari 30, 2019 at 6:46 am Reply
 • SNEEUWKLOK

  Super geschreven en herkenbaar (Bep Brul, lachen!!!). Ook ik hou het op veilige kleuren. Wenkbrauwen werk ik iets bij met een bijna lege mascara. Ik ga niet tekenen enzovoorts. Ik zie gelukkig vaak genoeg dat het tekenen bij anderen geen succes is. Nepwimpers zouden niets voor mij zijn maar ik heb gelukkig best lange wimpers. Plekjes wegwerken vind ik twijfelachtig. Soms valt het dan juist van dichtbij nog meer op. Dan nagellak! Dat ziet er bij anderen fantastisch uit maar bij mij zitten er zo krasjes in of gaat eraf omdat ik niet de hele dag stilzit.

  januari 30, 2019 at 2:58 pm Reply
  • Mira Ennen

   Zo fijn om te horen dat ik niet de enige ben hahaha. Qua nagels gebruik ik alleen nog maar gellak, scheelt zo veel gedoe!

   januari 30, 2019 at 4:18 pm Reply
 • Deborah

  WAHAHHA geweldig! Een blog naar mijn hart. Dit bedoel ik dus…. En daarom draag ik nagenoeg geen make-up. Alleen wat mascara en oogpotlood thats it. Die panda wordt ik ook….

  februari 2, 2019 at 12:55 pm Reply
 • Sabri

  HAHAHA zooo leuk dit artikel!!! Bij makeup moet je inderdaad kijken wat bij je gezicht, huidskleur en gezichtsvorm past. Dat is echt wel belangrijk. We kunnen wel een keer makeupen 😛

  maart 15, 2019 at 1:46 pm Reply
 • Leave a Reply

  Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.