collistar silk effect

Beauty | Collistar Silk Effect Maxi Blusher

mei 27, 2020

Een tijdje geleden hield ik een grote schoonmaak in mijn make-up stash. Alle oude items gingen de deur uit en dat resulteerde in een gebrek aan blushers. Nu had ik er nog 1 over die in een palette zaten maar een losse had ik niet meer. Een goed excuus dus om wat nieuws te kopen en ik toog naar Douglas. Na wat getest en advies nam ik deze mee naar huis: de Collistar Silk Effect Maxi Blusher in de kleur ¨20 Rosa Gulietta¨.

Collistar Silk Effect Maxi Blusher €35,69

De blusher belooft een subtiel kleurtje met een zijdezachte finish. In de ingrediënten vinden we onder andere vitamine E, hyaluronzuur en zowel UV-A als UV-B filters. Niet zomaar een blusher dus maar eentje die beschermt en hydrateert. Om heel eerlijk te zijn, interesseren die ingrediënten me niet veel, ik heb wat dat betreft een makkelijke huid. Ik vind het vooral belangrijk dat de blusher mooi is en dat ik ´m zowel subtiel als wat heftiger kan gebruiken.

De verpakking

Collistar is een luxe merk en het doosje oogt prima. De uitstraling vind ik zelf niet heel luxe, zelfs wat goedkoop maar dat is misschien een kwestie van smaak. Ook het bijgevoegde kwastje doet niet heel luxe aan maar is in gebruik wel verrassend fijn. Voor mij toch wel een verbeterpunt; als ik tientallen euro´s voor een blusher betaal, vind ik het fijn als de hele ervaring luxe aanvoelt en niet alleen het product op mijn huid.

De swatches

Op de onderste streep heb ik de blusher met mijn vinger geswatcht, de kleur is daar wat intenser. Op de bovenste streep heb ik het kwastje gebruikt en is het effect net wat subtieler. Zoals je kunt zien, geeft de blush op een egale lichte huid een prachtige neutrale gloed.

collistar silk effect

Op mijn gezicht

Links draag ik alleen foundation en poeder, rechts heb ik de blusher subtiel aangebracht met het kwastje. Je ziet net een beetje een glow en ik vind het eigenlijk wel mooi, ik hou niet zo van hele opzichtige blusher. Wel is mijn huid momenteel vrij donker door de zon en denk ik dat ik deze kleur helemaal mooi vind bij een wat lichtere huid in de winter. De blusher heeft absoluut geen poederig of streperig effect en voelt heel zacht aan, fijn!

collistar silk effect

Eindoordeel Collistar Silk Effect Maxi Blusher

Je betaalt er fors voor maar het is wat mij betreft wel één van de mooiste blushers die ik ooit heb gehad. Dan bedoel ik niet per se de kleur maar wel het natuurlijke effect zonder enig spoor van poeder die op de huid ligt. De kleur vind ik mooi, het is precies mijn smaak, maar heel spectaculair of bijzonder is het natuurlijk niet. Ik vind het die paar tientjes waard, ook omdat dit een product is waar ik jaren mee doe. Mijn kleur is momenteel niet online te koop bij Douglas, ook heb ik het idee dat ze de nummers vernieuwd hebben want kleur 04, Confetti, lijkt wel heel erg op die van mij. De blusher vind je in elk geval via deze link, daar kun je ook de andere kleuren bekijken.

Wat is jouw favoriete blusher?

*Dit artikel bevat affiliate links.

Share:
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

Leave a Reply

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.