Instagram Slider

Catrice Glitter Storm

Beauty | Catrice Dazzle Metal Highlighter & Eyeshadow Palette

januari 22, 2019

Er liggen momenteel een aantal fijne, winterse en glitterende producten van Catrice in de winkels. Ik vertel je graag wat meer over deze limited editions uit de Catrice Glitter Storm collectie en laat je het bijzondere palette uit de collectie zien. 


Catrice Glitter Storm Limited Edition

Deze nieuwe tijdelijke collectie staat volledig  in het teken van glitter, glans en metallic. In de collectie vinden we vloeibare lipsticks, gel highlighter, eyeliner én een palette met oogschaduw en highligter. Ik ben op zich geen mega fan van hele glitterende make-up maar het palette sprak me aan en een keer iets anders proberen is uiteraard ook leuk.

De verpakking is prachtig van een soort zwart fluweel met gouden sterretjes. Erg mooi en luxe afgewerkt en boven verwachting voor de prijs van €7,99. De verpakking bevat verder een spiegel en geen applicators.


Het Dazzle Metal Palette €6,99

Het palette is in één kleurvariant te verkrijgen en bevat 8 oogschaduws en 2 highlighters. De poeders variëren qua glitters en effect. Waarom er voor gekozen is om de bovenste rij oogschaduw kleiner te maken is me niet volledig duidelijk. Ik denk dat Catrice dacht dat de onderste kleuren meer gebruikt zouden worden, deze kleuren zijn namelijk net wat neutraler.


De highlighters

De highlighters zijn vrij gewoon: niet heel gekleurd en keuze tussen links een koele en rechts een warme. Mooi en subtiel effect zonder te veel glitter, de warme variant spreekt mij het meeste aan.

 


De koele highlighter geeft véél glans af en laat zich na het aanbrengen niet heel makkelijk blenden. Een beetje subtiel aanbrengen dus en naar wens opbouwen. Qua tint niet echt mijn smaak, ik vind zo´n koele glans niet erg bij mijn gezicht passen op dit moment.

 


De warme higlighter heb ik niet heel heftig aangebracht maar er staat een fotolamp op die de glow flink naar voren brengt. Deze variant lijkt wat makkelijker te blenden en het poeder lijkt wat zachter. Qua tint precies mijn smaak en voor veel mensen een toegankelijke dagelijks kleur vermoed ik.


De oogschaduw

Groot fan ben ik nooit echt geweest van de oogschaduw van Catrice maar het is dan ook tijden geleden dat ik voor het laatst wat probeerde. Hier boven de swatches van de bovenste rij oogschaduws en ik ben zéér positief verrast. Hele fijne poeders met prima pigment en een mooie glans.

 


De onderste rij is qua tinten wat neutraler maar wederom een fijn poeder en een mooie glans.

 


Ik blijf het toch even benoemen want als ik het niet doe krijg ik standaard berichten waarom ik in vredesnaam over beautproducten schrijf. Een talent met make-up ben ik zeer zeker niet maar wel een groot liefhebber. Ik vind het juist leuk om te laten zien wat je met een product kan, ook als je net zo´n kluns bent als ik.

De oogschaduw valt in eerste instantie erg tegen op mijn kwast. Hij klontert samen óf het kwastje pakt bijna niks op. Na een beetje experimenteren merk ik al gauw verschil tussen de kwasten en gaat het uiteindelijk het beste met zo´n standaard spons applicator. Ik heb hier de kleur rechts boven aangebracht in mijn binnenste ooghoek en op de eerste helft van het bewegende ooglid. De tweede kleur van rechts, onderste rij, heb ik over de rest van mijn ooglid verdeeld. Tot slot heb ik, ook uit de onderste rij, de tweede kleur van links in mijn buitenste ooghoek aangebracht en een beetje over de crease verdeeld.

 


Mooie oogschaduw wel, de donkere kleuren vlekken, zeker als je wat hangende oogleden hebt, wel snel. Zorgvuldig aanbrengen is hierom wel een must, dan voorkomt een hoop vlekken. Ik merk nagenoeg geen fall-out en gedurende de dag blijft de oogschaduw prima op zijn plek, de kleuren vervagen wel wat.

 

Eindoordeel Catrice Glitter Storm Dazzle Metal Palette

De highlighters vond ik qua kwaliteit erg goed en een leuke toevoeging aan het palette. Wat mij betreft hadden ze ook één higlighter voor een blush mogen vervangen om er écht een compleet palette voor onderweg van te maken. De oogschaduws vind ik qua kwaliteit niet zo top als de highlighters maar wel gewoon prima. Dit verschil zit ´m voor mij vooral in het aanbrengen, met de kwasten had ik bij de oogschaduws beduidend minder pigment dan bij de swatches met mijn vinger. Voor €6,99 echter wel meer kwaliteit dan ik had verwacht en een afwisselend palette waar je veel kanten mee op kunt. Een goede combinatie tussen meer opvallende kleuren of glitters en neutrale tinten, voor ieder wat wils. De Catrice Glitter Storm collectie ligt nog tot eind februari in de Kruidvat.

Wat vind jij van het palette?

Share:
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

3 Comments

 • Evelien

  Ik ben ook erg verrast door de pigmentatie, het ziet er goed uit. Maar de highlighters vind ik nog wel het mooiste van het hele palette! 🙂

  januari 22, 2019 at 2:35 pm Reply
 • Deb

  Vind de pigmentatie er heel goed uit zien! En wat een mooie foto’s heb je weer gemaakt. Vind het sowieso een heel fijn en uitgebreid artikel geworden. En wat mij betreft hoef je je helemaal niet te verantwoorden in make-up artikelen. Je hoeft ook helemaal geen make-up guru of talent voor te zijn om dit soort artikelen te schrijven en foto’s van jezelf met de make-up te delen is mijn mening. Vind jouw artikelen juist heel toegankelijk. Wanneer ik soms zie wat mensen allemaal doen met make-up dan denk ik wel eens bij mezelf.. laat maar, dat wordt ’em niet voor mij. Ik vind zoals jij het doet heel fijn.

  januari 23, 2019 at 3:46 pm Reply
  • Mira Ennen

   Ah zo fijn om te horen dit! Dat toegankelijke is precies waar ik naar streef ook. Ik haal zelf ook af als het er te moeilijk uit ziet, hoe knap dat ook is natuurlijk! Thanks voor je lieve reactie!

   januari 23, 2019 at 5:15 pm Reply

  Leave a Reply

  Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en GooglePrivacy PolicyenServicevoorwaarden toepassen.