Lush Catastrophe Cosmetic

Beauty | Lush Catastrophe Cosmetic Vers Gezichtsmasker

juni 11, 2019

Onlangs leverde ik weer 5 lege verpakkingen in bij Lush. In ruil daarvoor mag je dan een gratis gezichtsmasker uitkiezen. Ik heb ze inmiddels bijna allemaal al gehad maar kon er toch één vinden die ik nog niet had getest: Lush Catastrophe Cosmetic. Een beschermend masker met onder andere blauwe bessen en rozen.

Lush Catastrophe Cosmetic

Lush Catastrophe Cosmetic Vers Gezichtsmasker

Kalmerend en verzorgend vers gezichtsmasker vol blauwe bessen, kalamijn, kamille, roos en amandelolie. Blauwe bessen zitten barstensvol vitamines en mineralen, zoals A, C en E, die vrije radicalen tegengaan en beschermen tegen huidbeschadiging. Breng een laagje aan op je schone gezicht en laat tien tot vijftien minuten intrekken. Let op: dit verse masker bevat geen conserveermiddelen, bewaar het in de koelkast, het masker is één maand houdbaar.

Ik heb zelf een wat vettige huid en zeker geen gevoelige of droge. Dit is dan ook geen masker dat ik voor mijn huid zou uitkiezen maar kwaad kan het nooit. Het lijkt me een redelijk algemeen masker die voor iedereen wel geschikt is.

Lush Catastrophe Cosmetic

De substantie

Dit klei-achtige masker ziet er wat stugger uit dan andere maskers die ik ken van Lush, minder luchtig. Je ziet de stukjes bes goed zitten en verder is het gewoon een grijze substantie. De geur is klei-achtig met een klein beetje iets fruitigs, zeker niet onaangenaam.

In gebruik

Bij het opsmeren met een kwast merk ik dat het masker inderdaad wat stug is, met mijn vingers gaat het een stuk beter. Ik bewaar het masker, zoals aangeraden wordt, in de koelkast en dat geeft altijd meteen een fris en verkoelend effect. Het masker droogt in 10 minuten op, trekt niet en geeft nul irritaties. Het is redelijk makkelijk af te spoelen en mijn huid voelt fris en zacht aan na gebruik.

Eindoordeel

Een frisse en zachte huid dus, dat zeker. Echter vind ik het masker, voor mijn huid, geen wow-effect geven. Het is in mijn ogen een vrij gewoon masker en ik ga liever voor een masker waarbij ik écht veel effect merk (bijvoorbeeld Brazened Honey). Ik heb dus een redelijk vette huid en ga graag voor maskers die diep reinigen of een boost geven. Catastrophe Cosmetic zal vermoedelijk meer geschikt zijn bij een normale of gevoelige huid. Onprettig vind ik ‘m zeker niet, ik zou volgende keer alleen wel een andere kiezen. Je vindt Catastrophe Cosmetic voor €11,50 (of 5 lege potjes) bij Lush. Tip voor als je het masker niet binnen de houdbaarheidsdatum op krijgt: vries ‘m in in ijsblokvormpjes.

Wat is jouw favoriete gezichtsmasker van Lush?

Share:
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

6 Comments

 • Simone

  Dit masker klinkt ideaal voor mijn huid! Ik moet juist opletten dat maskers mijn huid niet té goed reinigen omdat mijn huid al heel droog is van zichzelf.

  juni 11, 2019 at 8:46 am Reply
  • Mira Ennen

   Jaa dan gaat deze inderdaad top zijn denk ik!

   juni 11, 2019 at 11:25 am Reply
 • Bettie

  Yes!! Ik hou van de Lush maskers. Ik heb deze ook nog nooit geprobeerd, maar ik vind zelf Magnaminty een hele fijne masker.

  Bettie
  http://www.thewildflowerhippie.com

  juni 11, 2019 at 8:57 am Reply
  • Mira Ennen

   Jaaa die vind ik ook fijn!

   juni 11, 2019 at 11:25 am Reply
 • Sonja Van de Sande

  Ik heb nog steeds geen Lush geprobeerd! En ik wilde een keer met goede moed eraan beginnen, maar het lukt mij niet, alhoewel dit masker wel tof klinkt voor mijn huid.

  juni 11, 2019 at 6:24 pm Reply
  • Mira Ennen

   Oh echt eens doen, ze hebben er ook een met chocolade!

   juni 11, 2019 at 6:31 pm Reply

  Leave a Reply

  Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.