Beauty | Yves Rocher Multimasking

september 21, 2018

Eindelijk weer een artikel online! Het was een flinke week stil hier, het langste ooit in al die jaren geloof ik. Door omstandigheden lukte het niet nieuwe content online te zetten en ik had maar een klein beetje vooruit gewerkt. Ik ben terug in ieder geval! Voor dit artikel probeerde ik een aantal maskers van Yves Rocher. Kleine, handige tubes waarmee je makkelijk kunt ¨multimasken¨: hierbij breng je verschillende maskers op verschillende delen van je gezicht aan. Niet elke zone van je gezicht is doorgaans even droog/vet/gevoelig en heeft andere behoeften. Yves Rocher heeft nu vier nieuwe maskers in handige tubes die ik uiteraard met veel plezier probeerde.

Yves Rocher

Vier vegan maskers

Yves Rocher vernieuwde de gezichtsmaskers en komt met 4 betaalbare vegan maskers zonder kleurstoffen en minerale oliën. Elk masker komt in een hygiënische tube en heeft zo zijn eigen voordelen voor de huid. Elke tube bevat 30ml en is goed voor zo´n 5 keer gebruiken. In de praktijk vind ik het aantal keer gebruiken erg afhangen van je huid en welk masker favoriet is.

Het aanbrengen

Ik bracht vroeger altijd maskers aan met mijn vingers, puur uit gemak. Mocht je voor deze methode gaan; was dan heel goed je handen, zonde als bacteriën mee gaan door je masker en op je gezicht terecht komen. Als je net als ik vrij lange nagels hebt zou ik voor het aanbrengen met een platte foundationkwast gaan. Dit is een hygiënische methode waarbij er geen resten masker onder je nagels blijven zitten en het masker goed op je huid terecht komt. Ook beïnvloed je het masker niet door masserende bewegingen en de warmte van je vingers.


Exfoliating Scrub (oranje)

Dit masker is geen ¨echt masker¨ maar een peeling die je huidstructuur verfijnt en voor 98% bestaat uit natuurlijke ingrediënten. Deze peeling is door de gemalen abrikozenpitten mild maar toch doeltreffend en zorgt voor een mega zacht huidje. Ik ken deze peeling (de oude versie) volgens mij van vroeger toen we nog van die boekjes van Yves Rocher thuis kregen. Hij ruikt lekker crème-achtig en maakt je huid echt extreem zacht. Volgens mij bestelden mijn zusje en ik deze van ons zakgeld en waren we groot fan. Inmiddels is ´ie nog net zo fijn als ik me herinner en krijg je hier echt een hele zachte huid van!

Purifying Mask (groen)

Deze groene variant bestaat voor 92% uit natuurlijke ingrediënten en matteert glimmende zones in je gezicht. Kaolien is een kleisoort die goed werkt bij overtollig talg en die je dus vaker terug ziet in producten voor een onzuivere huid. Je huid belooft matter te worden van dit masker en poriën zouden minder zichtbaar moeten zijn. Dit masker ruikt ook redelijk neutraal maar net wat frisser dan de vorige variant. De substantie lijkt een redelijke dunne en lichte klei die je huid direct een heel fris gevoel geeft. Na gebruik voelt mijn huid extreem schoon en zacht, heel fijn en precies wat ik zoek in een masker.


Repleneshing Mask (blauw)

Dit gel-achtige masker geeft vermoeide huid weer een frisse uitstraling en bestaat voor 90% uit natuurlijke ingrediënten. Dit masker hydrateert en voedt door middel van agavesap. Je huid zou na gebruik minder vermoeid en zichtbaar fris moeten lijken. Wederom een neutrale maar frisse geur. De gelstructuur vind ik heerlijk, ik heb enorm de behoefte om dit onder mijn ogen te smeren. Geeft zeer zeker een frisse uitstraling en voelt zeer comfortabel aan op de huid. Minder intens reinigend dan de vorige maar toch heel fris, heel lekker voor de minder vette zones van je gezicht.

Radiance Mask (roze)

In dit masker vind je voor 95% natuurlijke ingrediënten die je huid een boost geven en voor een frisse teint zorgen. Duindoorn geeft je huid een verkwikkende boost waardoor een doffe gloed verdwijnt. Wederom een lekkere gelstructuur en een neutrale geur met een toefje zoet. Ook dit masker geeft een fris gevoel en geeft mijn huid een lekkere oppepper. Ter vergelijking met het verfrissende masker vind ik deze variant net wat frisser, de frisheid blijft langer hangen. Het andere gelmasker  zou ik dan omschrijven als iets meer verzorgend. Dit laatste masker vind ik door de frisse duindoorn vooral lekker om in de ochtend te gebruiken, mijn huid knapt er echt van op.

Tot slot

Stuk voor stuk lekkere maskers waarmee je makkelijk kunt inspelen op de verschillende behoeftes die je huid heeft. Zo heb ik doorgaans een vettige huid maar zijn er ook delen van mijn gezicht die helemaal niet zo lekker reageren op flink reinigende producten. Ik merk altijd waar mijn huid behoefte aan heeft en kies dan graag een masker wat daar bij past, deze tubetjes zijn makkelijk in gebruik en je zit niet meteen met een grote pot. De maskers hoeven ook maar 5 minuten in te trekken wat ze snel maakt in gebruik, ik pak hierdoor toch altijd sneller een masker dan wanneer het een kwartier moet intrekken. Aanrader dus, helemaal kijkend naar de prijs; de maskertjes kosten €3,95 per stuk. Als ik één masker moet aanraden waarvan ik denk dat ´ie bij de meeste mensen past dan ga ik toch voor het roze ¨Radiance Mask¨ omdat die zowel heel fris als verzorgend aanvoelt. Je vind alle maskers bij Yves Rocher in de winkel en de webshop.

Welk masker zou jij kiezen?

*De producten in dit artikel heb ik gekregen.

Share:
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

1 Comment

  • Deb

    Zelf ben ik niet zo van de maskertjes, maar gebruik ik ze bij hoge uitzondering omdat ik er gewoon niet de tijd voor vind (of maak) om ze een kwartier op te houden. Met deze maskers wordt de drempel wat dat betreft weer iets kleiner en zou ik ook gaan voor het roze masker.

    september 23, 2018 at 5:32 pm Reply
  • Leave a Reply

    Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.