Beauty | Too Faced Cocoa Contour Palette

november 13, 2016
Toen ik deze zomer in Spanje was, had ik van te voren al bedacht dat ik wat moois wilde kopen bij Sephora, na lang wikken, wegen, swatchen en kijken ging ik voor dit contour en highlight palette van Too Faced. Ik wilde graag een palette die ik écht veel zou gaan gebruiken en het liefst van een merk wat ik nog niet kende. Vandaag laat ik jullie zien of dit, naar chocolade ruikende, palette mijn verwachtingen heeft waar gemaakt.

In dit doosje vind je twee lichte kleuren om te highlighten, waarvan eentje mat, twee bronzers, eentje die perfect is om te shapen en eentje die wat meer een sunglow bronze gloed geeft. Verder bevat het doosje een kwastje, een spiegel en een boekje met daarin 3 contour look, van basic, tot celebrity contour. Dit is trouwens de basic variant, je hebt ook nog ¨Cocoa Contour Deep¨, deze is geschikt voor meer donkere huidskleuren.

De poeders bevatten trouwens echte cacaopoeder en cacaoboter, je huid wordt hierdoor gehydrateerd én je humeur word verbeterd. Dat dit, en andere producten van Too Faced, doosje chocolade bevat is geen toeval. Mede- Too Faced oprichter Jerrod Blandino raakte tijdens een chocolade facial in Hawaï geïnspireerd en verdiepte zich in de voordelen voor je huid die chocolade van nature heeft. Hij raakte zo enthousiast dat hij besloot chocolade toe te voegen aan de best verkochte producten van Too Faced.

Het ¨Contour Buki¨ kwastje is schuin afgesneden en daardoor perfect om te contouren. Hij voelt zacht aan en doet zijn werk erg goed, eigenlijk zouden twee kwastjes nog beter zijn want donkere en lichte poeder met hetzelfde kwastje gaat lastig.

Ik was een beetje verbaast met het swatchen (met mijn vinger), er kwam lekker veel kleur van de poeders af, maar ook veel fall out. Met het kwastje is er gelukkig geen sprake van deze fall out, op deze swatch kun je in ieder geval goed de kleuren van elkaar onderscheiden, de laag poeder on top mag je dan even wegdenken;).
Op mijn gezicht heb ik nu alle vier de kleuren gecombineerd. De matte highligter (Light Cocoa) vind ik prachtig voor mijn neus en wenkbrauwen, de glanzende highlighter (Pop Of Light) vind ik dan weer mooier op mijn jukbeenderen. De wat koelere bronzer (Medium Cocoa) is ideaal om te contouren, de warme bronzer (Dark Cocoa) geeft een mooie glow maar moet ik wel echt heel goed uitblenden om een oranje effect te voorkomen.
Ik vind het een prachtig en heel erg universeel en bruikbaar palette. Iedereen kan hier mee contouren, of je nou heel basic wilt of heel heftig, beide is makkelijk mogelijk. Mijn favoriete kleuren zijn Pop Of Light en Medium Cocoa, die passen het beste bij mijn huid en wensen qua make-up. Het kwastje werkt verder prima, jammer dat het er maar 1 is en de cacao geur is een leuke toevoeging. Het palette kost ongeveer €40 en is te koop bij Sephora, in Spanje vind je Sephora in warenhuis El Corte Ingles. Als je wat te besteden hebt en je wilt een goed en makkelijk bruikbaar contour palette met alle essentials dan kan ik deze zeker aanraden, ik vind het die 4 tientjes zeker waard.
Share:
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

Leave a Reply

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.