Beauty | The Body Shop Himalayan Charcoal Purifying Glow Mask

april 18, 2018

Ik weet niet wat er de laatste twee weken weer met mijn huid aan de hand is, maar het is één groot drama. Ik kreeg een doosje binnen van The Body Shop met daarin onder andere dit masker wat belooft je porieen te ontstoppen en je huid fris en glowy te maken. Het ideale moment dus om deze te gaan proberen!

 

Dit kleimasker is 100% veganistisch en geinspireerd door oude Ayurvedische tradities. Het product is gemaakt van bamboehoutskool, groente theebladeren en tea-tree olie. Het masker zou je huid een tintelend gevoel moeten geven en bamboehoutskool onttrekt onzuiverheden. Groene theeblaadjes zijn rijk aan anioxidanten en verwijderen je dode huidvellen. Tea tree-olie zorgt voor een gezonder ogende huid en heeft van nature een antibacteriele werking. Alles bij elkaar zouden onzuiverheden bij regelmatig gebruiken moeten verdwijnen (aangeraden wordt 2 a 3 keer per week) en zou je huid een mooie, gezonde glow moeten krijgen, precies waar ik op zit te wachten!

 


Ik had een neutrale, klei-achtige geur verwacht, maar als ik het potje open maak ruik ik direct een hele lekkere, frisse geur. Het doet me een beetje denken aan de groene thee lijn van The Body Shop. Heel aangenaam en absoluut niet wat je zou verwachten bij deze modder-achtige substantie. Ik breng het masker met een kwast aan op mijn huid en het voelt direct fris aan, de substantie laat zich makkelijk verdelen en ik heb weinig nodig.

De verpakking vertelt me dat ik het masker 5 á 10 minuten in moet laten trekken, dat klinkt kort maar ik snap wel meteen waarom. Het masker prikt best wel erg ondanks dat ik echt geen gevoelige huid hebt. Het effect voel heel fris aan maar prikt ook flink, geen aanrader als je wel een gevoelig huidje hebt. Ik had verwacht dat mijn huid geïrriteerd zou zijn toen ik het masker na 5 minuten afspoelde, maar dat viel eigenlijk wel mee. Mijn huid oogde wel wat rood, maar eerder gezond en doorbloed rood dan geïrriteerd. Ik heb mijn huid nog even goed ingesmeerd met een crème en heb nul last gehad van irritaties of een trekkerig gevoel, mijn huid was vooral fris en zacht.


Heel anders dan ik had verwacht, dit masker en eigenlijk veel specialer en fijner. Het begon al bij de geur en later ook bij de werking die een stuk intenser bleek dan gedacht. Mijn huid voelt na een aantal keer gebruiken ontzettend zacht, gezond en minder onzuiver en ik zal deze dan ook met veel plezier blijven gebruiken. Ik vind €20 best aan de prijs voor een masker, echter doe je er lang mee en merk ik bij de maskers van The Body Shop wel écht een effect. Aanrader dus, tenzij je een gevoelige huid hebt, dan zou ik eerder voor een andere variant kiezen:).

Wat is jou favoriete product van The Body Shop?

*Het product in dit artikel heb ik gekregen.

 

Share:
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

1 Comment

  • Elke

    Een minder onzuiver huid… Ja dit kan ik wel gebruiken! Klinkt als een zeer goed masker!

    april 20, 2018 at 10:03 am Reply
  • Leave a Reply

    Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.