Ritual Of Namasté

Beauty | Rituals The Ritual Of Namasté Glow Mask

april 9, 2018
Rituals kennen we natuurlijk allemaal van de heerlijke geuren en luxe producten voor je lichaam. Rituals had wel wat skincare in de collectie maar dat was meer ¨on the side¨ om het zo maar even te noemen. Vanaf nu is skincare absoluut niet meer het ondergeschoven kindje in de Rituals-winkel, ze komen namelijk met een uitgebreide skincare collectie: The Ritual Of Namasté. Binnen de collectie vind je 5 verschillende lijnen die elk afgestemd zijn op een bepaald huidtype. Ik probeerde het masker uit de Glow-lijn en ik kan alvast vertellen dat ik, uiteraard, meteen verliefd was op het prachtige marmeren potje.

The Ritual Of Namasté

De collectie is een eerbetoon aan de kracht van de natuur en samengesteld met natuurlijke ingrediënten. De formules zijn zo ontwikkeld dat ze de natuurlijke schoonheid van je huid naar boven halen. Ze bevatten de beste ingrediënten en geuren, zoals we van Rituals gewend zijn. Wie wel eens yoga beoefent zal misschien wel bekend zijn met de begroeting ¨Namasté¨, waarmee je zegt ¨mijn ziel eert jouw ziel¨. Rituals wilt hiermee respect voor jezelf, voor de natuur en voor je huid uitdragen zodat zich dit weerspiegelt in je uitstraling.

Een mooie glow

De Glow-lijn is, de naam zegt het al, speciaal ontwikkelt om je huid weer te laten stralen. De lijn bestaat uit speciale anti-age formules die de eerste tekenen van huidveroudering tegen gaan. De producten maken fijne lijntjes minder zichtbaar en geven je huid een mooie glow. In de ingrediënten vind je saffraankrokus en heilige lotus, een bijzondere combinatie die je huid helpt te regenereren (vernieuwen). De producten zijn speciaal geschikt voor mensen tussen de 30 en 45 jaar, iets ouder dan ik dus (27). Toch wilde ik het masker graag proberen omdat ik met andere producten in mijn skincare al erg op het reinigen zit. Dit combineer ik graag met een goede verzorging gefocust op anti-aging.

Het masker

Het Glow masker is speciaal ontwikkeld om je celdeling te versnellen. Rituals belooft een boost voor je huid en een mooie glow. De substantie exfolieert je huid licht waardoor deze gladder, fijner en stralender wordt.
Als ik het potje open maak zie ik (na het verwijderen van een folietje) een mooi roze masker met een gel-achtige textuur. Ik ruik een luxe, milde bloemige geur met een toefje kruidig, erg lekker. Je gebruikt het masker door ´m even rustig in te masseren op je schone huid, de substantie wordt dan wit en het masker voelt wat warm aan. Vervolgens laat het een kwartiertje intrekken en masseer je je huid nogmaals met wat water. Vervolgens spoel je alles af met warm water.

De ervaring

Door de geur voelt het masker direct heel erg luxe, ik hou erg van. Op mijn huid voelt het niet fris of heel vet aan, gewoon normaal en comfortabel. Gedurende het kwartier dat ik het masker draag merk ik geen irritatie of andere effecten. De gel-structuur voelt neutraal aan en trekt een beetje in mijn huid. Het masker is eenvoudig af te wassen en na gebruik voelt mijn huid zacht aan en oogt het mooi en fris. Ik merk geen spectaculair verschil of effect maar neem wel een gezonde glow waar. Nou merk ik bij skincare zelden rigoureuze verschillen en vind ik het vooral belangrijk dat een product comfortabel aanvoelt en dat mijn huid er zacht van wordt.

 

Eindoordeel

Qua beleving echt een 10, het masker ruikt geweldig, voelt goed en geeft een zeer luxe gevoel. Qua effect prima, nul irritaties en gewoon een mooie glow maar geen spectaculaire verschillen. Ik vind de collectie een leuke toevoeging aan het assortiment van Rituals. In de toekomst zal ik zeker nog andere producten gaan proberen. Update maart 2019: inmiddels gebruik ik de reiniger en de toner uit de Purify lijn, beide zeer prettig. Het masker kost €29,50 voor 50ml, prijzig maar ik zou het er wel voor over hebben. Je hebt weinig nodig en ik geef mijn geld graag uit aan een luxe product waar ik echt van geniet. Veel van de producten uit de Ritual Of Namasté collectie hebben trouwens refills, hiermee bespaar je wat geld en maak je een duurzame keuze. Je vind de collectie met alle 5 de lijnen (Glow, Purify, Hydrate, Sensitive, Ageless) vanaf heden bij Rituals in de winkel en online.

Heb jij de The Ritual Of Namasté al gespot?

*Het product in deze review heb ik gekregen. Dit artikel bevat affiliate links.
Share:
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

Leave a Reply

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.