Beauty | The Original Beautyblender

september 18, 2016
Hij is veel geprezen en mega populair; de beautyblender. Ondanks de immense populariteit had ik ´m nog nooit geprobeerd, wel een neppe variant van de Primark. Eerlijk gezegd beviel dat Primark eitje best wel goed maar toch was ik benieuwd naar the real deal. Ik laat jullie vandaag weten of de échte beautyblender mij bevallen is én of het een verbetering is ten opzichte van de goedkopere variant.

De Beautyblender is, als ik de verhalen mag geloven, vooral populair door het natuurlijke en toch dekkende effect wat je er mee bereikt. Hij schijnt het beste in foundations naar boven te halen en te zorgen voor een flawless finish. Met de beautyblender breng je je foundation aan met deppende bewegingen, het puntje is ideaal voor ooghoeken, neusvleugels of andere kleine plekjes. Voor gebruik maak je de beautyblender vochtig, niet te nat, dit zorgt er voor dat het sponsje je foundation niet op slurpt. Je kunt er overigens ook andere producten zoals concealer op vloeibare highlighter mee aanbrengen, dat vind ik zelf niet ideaal omdat je ´m dan elke keer schoon moet maken.

Het eitje á €1,50 van de Primark vond ik eigenlijk heel fijn, mijn foundation zag er inderdaad mooier uit en leek ook beter te blijven zitten. Wel vond ik de deppende beweging bij het aanbrengen veel werk, ik veegde dan meestal mijn foundation gewoon losjes uit en dan depte ik alles goed in met het eitje. Dat het eitje hier voor eerst vochtig gemaakt moest worden was even wennen maar wel een verbetering.

Ik probeerde de beautyblender eerst met mijn nieuwe foundation van No7, die zich aan past aan je huidskleur, dat was geen succes. Qua structuur was er niks aan de hand maar schijnbaar heeft de foundation toch de warmte van je vingers nodig om de juiste kleur te bereiken. Met andere foundations werkt de beautyblender prima, hij is lekker soepel in gebruik en het effect is, zoals beloofd, mooi. Ten opzichte van het eitje van de Primark vind ik het een verbetering, maar geen verbetering die gelijk staan aan het prijsverschil, de échte beautyblender is bijna €20. Hij voelt wat fijner en doet het net wat beter, maar eerlijk is eerlijk, mijn dupe doet het ook prima en die schijnt dan wat langer mee te gaan maar voor €1,50 kom ik daar wel overheen.
Ik ben dus groot fan van het concept van de beautyblender, niet per se van de originele. Het effect is prachtig en ze zijn comfortabel in gebruik. De twee nadelen zijn voor mij dat het deppen vrij tijdrovend is (lui in de ochtend), én dat het eitje heel smerig wordt en geen mens zin heeft om dat ding elke dag te wassen. Je vind The Original Beautyblender onder andere bij Douglas, de zijn tegenwoordig bijna bij elke beautywinkel wel te vinden.
Share:
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

Leave a Reply

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.