Beauty | Lush Oatifix Vers Gezichtsmasker

augustus 21, 2017
 Na de deceptie van vorige keer, besloot ik dat het snel tijd was voor een nieuw gezichtsmasker en nam ik weer 5 lege potjes mee naar Lush. Het enige masker wat ik in de winkel zag en nog niet hier getest had, was Oatifix, een masker met onder andere haver en banaan. Ik probeerde ´m uit en kan je alvast vertellen dat het in ieder geval een vooruitgang is ten opzichte van het vorige masker wat ik probeerde.

Oatifix is een niet heel appetijtelijk ogend vers masker wat exfoliërend en hydraterend zou werken, een fijne combinatie als je het mij vraagt. In het masker vind je de volgende ingrediënten, met de bijbehorende eigenschappen:
– Havermout: kalmerend en ontstekingsremmend
– Amandel: lichte scrub
– Banaan: verzachtend en voedend
– Illipe boter: vermindert roodheid
– Vanille: voor de geur
Volgens Lush ruikt het masker zo lekker, dat je er elke ochtend mee zou willen ontbijten, daar ben ik het niet helemaal mee eens. Ik ruik duidelijk haver en vanille in het masker, en haver ruikt nou eenmaal niet echt lekker in mijn beleving. Ergens denk ik dat ik verse havermout op mijn bord dan wel weer lekker vind ruiken maar ik kan dat dan toch niet los koppelen. Ik zou deze geur in ieder geval niet omschrijven als heel lekker maar ook zeker niet als onaangenaam.
Voor wie nog niet bekend is met de maskers van Lush; je bewaart deze het beste in de koelkast omdat de verse ingrediënten dan langer goed blijven. Een masker blijft doorgaans een maandje goed, in een maand krijg ik ze nooit op maar iemand anders wellicht wel. Een idee is om het masker in bijvoorbeeld een ijsblokjesvorm in te vriezen en dan elke keer een blokje te pakken als je het wilt gaan gebruiken, zo hoef je niks weg te gooien. Bewaar sowieso altijd je potje want met 5 lege potjes of flesjes (van elk product van Lush) mag je weer een nieuw masker uitkiezen.
Het masker breng je aan op een droge en schone huid, je laat het 10 minuten intrekken en spoelt het daarna weer af. Op je gezicht vind ik het geen heel florissant gezicht, het ziet er eigenlijk best ranzig uit met die kleur en die klonters maar het voelt allemaal wel prima aan.
Qua effect vind ik vooral het zachte en het verzorgende naar voren komen, er blijft na gebruik een zacht laagje achter op mijn huid en er is totaal geen sprake van irritatie of een trekkerig gevoel. Qua reiniging en scrub vind ik ´m matig, mijn huid voelt niet bijzonder schoon en puistjes verdwijnen ook niet echt drastisch, ik zou ´m dus eerder aanraden als je op zoek bent naar een verzorgend masker. Als je echt een onzuivere huid hebt en op zoek bent naar reiniging dan zou ik voor een ander masker gaan, zoals bijvoorbeeld Brazened Honey.
Prima masker dus, geen topper voor mijn huid maar ook zeker geen afrader. Voor droge huidjes gaat deze denk ik geweldig zijn door het enorme verzorgende effect, nou is mijn huid verre van droog dus kan ik dat lastig testen. Mocht je meer willen lezen over de maskers van Lush, dan heb ik volgende reviews online staan:
Ayesha
Sommige van deze reviews zijn heel erg verouderd, een aantal heb ik ook al verwijderd omdat ik echt niet meer achter de kwaliteit van de foto’s stond. Een aantal zal ik misschien wel opnieuw reviewen als ik alle maskers heb gehad en anders kan ik vast wel iemand anders blij maken met een masker:).
Wat is jouw favoriet?
Share:
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

Leave a Reply

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.