Kocostar

Beauty | Kocostar Home Salon Hair Pack & Slice Mask Sheet Pineapple

januari 13, 2018
Tussen de feestdagen en oud & nieuw besloot ik dat het tijd was voor een kleine renovatie, en nam ik een beetje me-time. Ik probeerde twee hele bijzondere maskers, één op mijn gezicht en één in mijn haar. Vandaag vertel ik jullie meer over de maskers en laat ik zien waarom ze zo bijzonder zijn.

Kocostar is een merk uit Zuid-Korea wat gespecialiseerd is in  gebruiksvriendelijke salonproducten voor onder andere je huid en je haar. Dit houdt in dat de producten de kwaliteit hebben die je in een salon zou verwachten maar wel makkelijk thuis te gebruiken zijn. Zo hoef je ten eerste geen fortuin meer te spenderen voor een behandeling én hoef je de deur niet meer uit voor je wekelijkse/maandelijkse/jaarlijkse onderhoudsbeurt. Ik probeerde een niet zo heel charmant masker voor mijn haar en een gezichtsmasker met ananasschijfjes.

Home Salon Hair Pack €6,99
Ik vond dit masker bij H&M (best vreemd maar oké) maar ik zag ´m ook voorbij komen in de webshop van ICI Paris. Dit masker is uitermate geschikt voor droog en beschadigd haar door de voedende en herstellende werking. Het aanwezige zoethoutextract zorgt voor een gezonde hoofdhuid waardoor roos vermindert en je haar ook minder snel vet wordt. Sheaboter kalmeert je hoofdhuid en arganolie zorgt voor glanzend en makkelijk doorkambaar haar. Ik verwachtte een gewoon haarmasker en scheurde de verpakking open met de veronderstelling een romige substantie aan te treffen..

Tot mijn verbazing zag ik deze maandverband-achtige verpakking wat een mutsje bleek te zijn. In dit mutsje zat dus het haarmasker en dat bleek even hilarisch als handig..

 

Het mutsje is niet heel charmant maar, zo’n ding heeft wel een positief effect op de werking van het masker. Ik heb ooit bij de kapper geleerd een badmuts of een plastic zak om je haarmasker te doen, door de warmte werkt het dan beter. Nadeeltje aan dit mutsje vind ik wel dat de substantie van het masker echt op één plek samengeklonterd zit. Ik zou alvorens je dit Paddingtonhoedje op je hoofd zet even heel goed het masker verdelen, ik kan je uit ervaring vertellen dat dat verdelen lastiger gaat wanneer je het hoofddeksel al op hebt.
Qua werking was ik positief verrast, mijn haar was inderdaad heel goed doorkambaar en voelde zacht aan. Of het echt hersteld is, vind ik moeilijk te zeggen na één keer gebruiken. Het voelde in ieder geval lekker en gezond aan zag er glanzend en goed uit. Ik vind het masker fijn, heel fijn alleen toch vind ik €6,99 best veel voor eenmalig gebruik. Ik heb bijvoorbeeld een pot van Kruidvat huismerk die minder kost en waar je vaker mee doet. Aan de andere kant vind ik het bijgeleverde mutsje wel weer ideaal en heb ik op een of andere manier altijd wel vertrouwen in Aziatische merken. Ik zou hier niet speciaal voor naar de winkel gaan maar als ik dan toch al iets ga kopen, zou ik ´m wel in mijn mandje gooien.
Pineapple Slice Mask €3,95
Dit masker kreeg ik thuisgestuurd van het merk en maakte mij vooraf al enthousiast, hoe leuk met die schijfjes! Een andere reden voor mijn enthousiasme was dat ik sheet masks vaak fijn vind qua werking alleen dat ze altijd onmogelijke maten hebben, schijfjes leek me dus een ideale uitkomst.
Dit masker belooft het vochtgehalte van je huid te vergroten waardoor je een stralende huid krijgt met een mooie glow. Ananasextract bevat vitamine A en C waardoor je poriën verfijnd worden, ook werkt ananas verstevigend. Kocostar belooft na 20 minuten een meer jeugdige en stevige huid.

 

Als ik het zakje open trek ruik ik direct ananas, lekker! De plakjes zijn makkelijk te verdelen over mijn gezicht, als ik superkritisch moet zijn zou ik zeggen dat iets meer en iets kleinere schijfjes nog handiger zouden zijn. Het masker vind ik qua werking en gevoel lastig te omschrijven, het voelt heel verzorgend maar niet vettig. Het lijkt een soort zacht gel-achtig laagje achter te laten en mijn huid voelt vooral heel gezond. Lastig om uit te leggen maar de maskergebruikers onder ons weten vast wel wat ik bedoel. Mijn huid ziet er goed uit na gebruik, niet geïrriteerd en goed verzorgd. Ik weet niet of dit het perfecte masker is voor mijn huid, de geur vind ik elk geval geweldig. Ik ben benieuwd naar het effect als je bijvoorbeeld een droge of een wat slappere huid hebt, ik denk dat het daarvoor zeker wel geschikt zal zijn!

Een bijzondere kennismaking met dit Aziatische merk waardoor ik heel positief verrast ben. Beide maskers vind ik prettig in gebruik en ik hou wel van producten met een gekkigheidje, toch wat leuker dan standaard. Je vind Kocostar onder andere bij ICI Paris, John Beerens en de Bijenkorf, meer informatie vind je via www.kocostar.eu. Het masker vond ik dus op de accessoire afdeling van H&M, ze hadden daar zo uit mijn hoofd ook een voetenmasker hangen. Laat me vooral weten als jullie ook wat geprobeerd hebben van dit merk en of het aanraders zijn!
Was jij al bekend met Kocostar?


*Dit artikel bevat gekregen producten.

Share:
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

Leave a Reply

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.