Beauty | Esse Omega Rich Moisturiser

februari 19, 2017
Nog niet zo heel lang geleden gebruikte ik amper crèmes, dat is nu gelukkig wel anders. Ik merk dat ik zeker in de nacht behoefte heb aan een crème en al helemaal in de winter. Vandaag laat ik jullie een zeer luxe crème zien, die eigenlijk bedoeld is voor de wat oudere, drogere huid.

Esse maakt biologische skincare met voor een heel groot gedeelte natuurlijke ingrediënten. De producten zijn dierproefvrij en Fair Trade en doen, mede door de prijs enorm luxe aan. Ik was vooraf wat angstig voor deze dikke crème. Ik ben meer van de luchtige crèmes die snel intrekken omdat ik anders het idee heb dat ik puistjes krijg. Ik besloot mijn gezicht maar gewoon goed te reinigen en voor het slapen een laagje aan te brengen.

Ik rook direct een geur die me wat aan rozen doet denken en die wat spa-achtig aan doet. Op mijn huid voelt de crème heerlijk aan en trekt ´ie, tot mijn grote verbazing, heel snel in. Schijnbaar had mijn huid dit even nodig want hij lijkt de crème echt op de slurpen. Toen ik de volgende ochtend wakker werd, voelde mijn huid een licht vettig, maar niet op een nare manier. Het voelde vooral heel zacht en verzorgd en ik zag geen rode, geïrriteerde vlekken of puistjes.
In de crème vinden we, zoals de naam als zegt, een hoog gehalte aan omega 6 essentiële vetzuren die je huid intensief voeden. Olijfolie-extract zorgt voor bescherming tegen huidveroudering door de zon, ook bevat het sterke anti-oxidanten. De crème belooft de elasticiteit van je huid te verbeteren, daar heb ik wel oren naar want mijn begint de afgelopen maanden fijne lijntjes te vertonen.
Deze crème van Esse doet wat mij betreft wat ´ie beloofd. Hij is zeer voedend, voelt prettig aan en mijn huid ziet er prima uit. Nou was dit de variant voor de droge huid, ik ben ook wel benieuwd naar de variant voor een vette/gemengde huid. De prijs is wel even een puntje hoor, ondanks dat ik het een geweldig product vind, vind ik €56 voor 50ml heel pittig. In dit potje zit 10ml, daar doe ik ongeveer een maandje mee als ik zuinig ben. Op dit moment in mijn leven zou ik dit niet kopen, je kent het wel; studentenleven. Als je wat meer te besteden hebt, zou ik dit merk absoluut willen aanraden.c
Ik kreeg dit potje in de laatste editie van de Healthbox, meer info en de andere producten van Esse vind je op de website.
Share:
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

Leave a Reply

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.