Beauty | Bourjois Eye Catching Nude Palette

november 16, 2018

Het duurt nog even voordat de feestdag er zijn maar de kerstproducten en collecties vliegen ons al om de oren. Sinds begin deze week heb ik ook totaal schaamteloos een kerstboom op mijn kantoor gezet, is de eerste kerstfilm gekeken én ben ik aan de slag gegaan met feestelijke review. Vandaag dit mooie nude palette van Bourjois waarmee je een neutrale, doch feestelijke ooglook kunt creëren.

Bourjois
Bourjois richt zich voor de feestdagen erg op spectaculaire lippen en houdt de ogen wat meer neutraal. Nou ben ik sowieso fan van een neutrale look maar vind ik het wel leuk als ik een beetje wat extra´s kan doen met een glittertje her en der. Dit palette met 8 afwisselende nude tinten lijkt dan ook op mijn lijf geschreven. Sowieso even aandacht voor de verpakking: als je ¨eye CATching¨ gaat schrijven met kattenoortjes, heb je mij al binnen.

Een makkelijk en handzaam palette met een draaibaar spiegeltje (ik heb nog niet ontdekt waarom dit precies handig is). Voor de talentloze make-uppers onder ons (zoals ik zelf) staat er op de achterkant een ¨handige¨ look uitgelegd die ik uiteraard ben gaan proberen. Daarover later meer.


De eerste swatch maakt meteen indruk op me, lekker bezig Bourjois! Een romig poeder met véél pigment, iets wat bij hele lichte kleuren vaak ontbreekt. De kleuren zijn stuk voor stuk intens, de glanzende tinten zijn prachtig zonder te glitterig te zijn. Alleen de laatste twee donkere kleuren voelen wat minder romig aan qua formule en hebben een extra swatch nodig om zo veel kleur af te geven.

Tijdens het swatchen valt me wel op dat de formule héél zacht is, de oogschaduw in de doosjes deukt snel in en kruimelt wat. Op mijn huid zie ik echter weinig terug van dat korrelige, als ik mijn kwastje af tik zie ik wel weer veel fall out. Het lijkt me niet de makkelijkste oogschaduw om echt looks mee te maken (al was dat nooit echt mijn sterkste punt) maar de kleuren op zich vind ik prachtig.


Hier dus de handleiding van Bourjois om een look mee te maken. Ik vind ´m niet héél praktisch. Sommige kleuren lijken wat op elkaar waardoor je niet snel en eenvoudig ziet wat nou 1 is. Ik had het makkelijker gevonden als ze gewoon de volgorde van het palette hadden aangehouden op de ¨swatches¨ links en rechts. Ik vind het wel altijd een pluspunt als er zo´n voorbeeld op staat, dan hoef ik niet volledig in het duister te tasten.


Zoals je kunt zien, is de look namaken ¨niet helemaal¨ gelukt. Dit is voor een groot gedeelte te wijten aan mijn hangende oogleden en gebrek aan talent. Ook vind ik de formule van de oogschaduw lastig om netjes mee te werken, het word in mijn ogen (letterlijk en figuurlijk) snel rommelig Als je een groot, niet hangend ooglid hebt en/of goede skills zul je vermoedelijk minder problemen ondervinden bij het namaken van deze look.


Uiteraard is dit niet de eerste keer dat ik zie dat mijn ooglid hangt en is mijn gebrek aan talent met oogschaduw ook geen nieuwtje. Regelmatig hoor ik dat ik niet de enige ben met deze ¨problemen¨ en vind het ook absoluut geen reden om geen oogschaduw te gebruiken. Ik ben dan ook gewend om iets anders om te gaan met dit soort paletten. Ik gebruik vaak één kleur of voeg nog een soort eyeliner toe met een donkere kleur. De kleuren in dit doosje vind ik stuk voor stuk prachtig en ik zal ze dan ook zeker blijven gebruiken. Wat mij betreft een leuk én veelzijdig doosje of je nou van uitgebreide looks houdt of gewoon van simpel twee kleurtjes. Je vind dit palette en de andere feestelijke producten van Bourjois bij o.a. Douglas en diverse drogisten voor een adviesprijs van €17,99.
Welke tint vind jij de mooiste?

*Het product in deze review heb ik gekregen.

Share:
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

4 Comments

 • Deb

  Mooi palette! Pigmentatie ziet er ook goed uit. Je look vind ik trouwens ook geslaagd. Zo’n ‘perfect plaatje’ namaken is voor de meesten (inclusief mijzelf) ook heel erg lastig in de praktijk. Ik kijk er meestal ook niet meer naar en doe gewoon wat ik denk dat het beste bij mij past.

  november 16, 2018 at 3:54 pm Reply
 • Evelien

  Wow, wát een plaatje is dit palette. Inclusief de mooie kleuren en pigmentatie. Jammer van de structuur en fall-out, maar op de huid ziet hij er gewoon goed uit.
  Misschien een tip voor een duidelijkere foto, de foto iets van onderen maken?

  november 18, 2018 at 9:42 pm Reply
  • Mira Ennen

   Fijne tip, dankjewel:)

   november 19, 2018 at 3:09 pm Reply
 • Sonja Van de Sande

  Mooi palette zeg! Ik heb ook wel eens last van Fall out.

  november 19, 2018 at 6:37 pm Reply
 • Leave a Reply

  Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.