Beauty | The Body Shop Fresh Nude Cushion Foundation

februari 8, 2017
Vandaag een review van de cushion foundation van The Body Shop die ik onlangs binnen kreeg. Ik gebruik al eeuwen een hele goedkope cushion foundation van een Aziatische webshop. Deze gebruik ik voornamelijk in de zomer voor een mooie glow, echter vind ik onprettig om iets te gebruiken waarvan ik de ingrediënten maar half begrijp. Tijd voor een product waarvan de ingrediënten duidelijk zijn, vegan zijn én niet op dieren getest zijn.

Dit mooie witte doosje bevat dus een cushion foundation, het sponskussentje zorgt er voor dat je de perfecte hoeveelheid foundation oppakt en deze eenvoudig, hygiënisch en zonder vlekken kunt aanbrengen. In het doosje vind je een spiegeltje en een kussentje om de foundation mee aan te brengen. Dit soort kussentjes vind ik oké, voor een wat mooier effect vind ik het fijn om het product met het kussentje op mijn huid te deppen en daarna nog even na te blenden met een kwast.

De foundation is dus 100% vegan en verrijkt met Community Trade-ingrediënten, zo doe je ook nog wat terug voor mensen die hard werken voor de ingrediënten van jou make-upje. In de ingrediënten vind je onder andere biologische aloë vera, maroela-olie en rozenwater. De foundation heeft SPF 25 en heeft naast een beschermende functie ook hydraterende eigenschappen. 

De foundation heeft een verfrissende en semi-matte textuur wat resulteert in een natuurlijke finish. Mijn eerdere ervaring met dit soort producten is dat ik één laagje vaak meer het effect van een bb-cream vind geven en dat meerdere laagjes op te bouwen zijn voor een goede dekking.
Hier mijn huid zonder make-up.
En hier met de foundation in de kleur ¨Malawi Beach 03¨, een van de 5 beschikbare kleuren. De tint is op zich goed alleen net iets de donker voor midden in de winter. In het voorjaar en de zomer zal deze kleur perfect zijn. Op de huid voelt de foundation comfortabel en niet dik aan, ook ogen droge plekjes op mijn voorhoofd niet poederig of korrelig.
Eigenlijk werkt deze foundation precies zoals ik verwachtte. Geen extreme dekking met één laagje maar een fijn en licht product waarmee je de dekking lekker op kunt bouwen. Handig doosje, iets wat aan de prijzige kant maar een heel comfortabel product wat je zonder schuldgevoel kunt gebruiken. Je vind de Fresh Nude Cushion Foundation bij The Body Shop voor €21. Als je ziet dat de inhoud 30 ml is, vind ik dat iets aan de prijzige kant, maar wel nog te doen.
Share:
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

Leave a Reply

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.