Beauty | All About… Eyeshadow Palettes

december 10, 2015
Een paar dagen terug vertelde ik nog heel blij dat ik af en toe een keertje een oogschaduw palette probeer, even vergetende dat ik voor vandaag alweer een artikel met wel 5 paletten klaar had staan. Ik laat jullie vandaag alle 5 varianten van de (niet meer zo) nieuwe oogschaduwpaletten van Essence zien.

Essence bracht de paletten uit in Nudes, Roses, Vintage, Bronze en Greys. Elk palette heeft 8 verschillende kleuren die perfect op elkaar afgestemd zijn. De textuur is zacht, bijna crèmig en lang houdend (volgens Essence). In ieder doosje vind je zowel matte, glanzende, en metallic oogschaduw.

Bij het swatches viel mij direct op dat de oogschaduws erg romig zijn veel minder poederig dan ik van Essence gewend ben en zo het lijkt, van betere kwaliteit. Ik vond dit ook een leuke gelegenheid om eens te kijken hoe veel verschil er nou tussen de paletten zit.
Nudes
Nudes.
Voornamelijk de donkere kleuren springen er uit maar ook de lichte vallen niet tegen.
Roses
Dit palette sprong er voor mij wel tussenuit qua kwaliteit, bij de swatches zul je zien wat ik bedoel. Hij leek ook een stukje romiger dan de andere varianten.
Roses
Roses
Prachtig pigment hè, zowel de donkere als de lichte kleuren. Het is bijna niet op de foto de krijgen maar de 3e en 4e kleur, die twee bruine zijn zon intens, heel erg mooi!
Vintage
Vintage
Ik ben niet een persoon die snel groene oogschaduw draag maar zo in combinatie met de andere kleuren vind ik het toch een erg mooi palette. Ook hier vallen de swatches absoluut niet tegen, Essence overtreft mijn verwachtingen.
Bronze
Nou, niemand gaat gek opkijken dat dit van te voren mijn favoriet was, tenzij je hier voor het eerst komt natuurlijk. Ik ben een sucker voor bruine oogschaduw en word hier heel blij van!
Bronze
Bronze
Ook hier weer mooi pigment, daar ben ik natuurlijk extra blij mee omdat ik dit palette zo mooi vond!
Greys
Hier ben ik het minst enthousiast over, koele kleuren vind ik bij mijzelf niet zo mooi staan.
Greys
De kleuren vind ik op de huid wel heel mooi en intens, vooral de blauwe tinten.
 Qua pigment heeft Essence mij heel erg positief verrast, al vond ik wel dat er nog veel verschillen zaten tussen de kleurtjes, niet alleen tussen dan paletten maar ook in ieder palette zelf, de kwaliteit is niet echt constant. Roses en Broze zijn mijn favorieten en die ga ik lekker gebruiken de komende tijd. Qua houdbaarheid vond ik ze tegenvallen, ze blijven zonder primer niet eens een halve dag zitten en met primer kom je net de dag door. Bij het swatchen spoelde ik de oogschaduw ook zo weg dus verwacht geen uitmuntende kwaliteit. Voor €3,99 vind ik het echter prima paletten om een beetje mee te oefenen, je vind ze uiteraard bij Kruidvat.
Share:
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

Leave a Reply

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.