Beauty | Beauty Kitchen Abyssinian Oil Skincare Pick Me Ups

december 23, 2018

Het einde van het jaar nadert en dat maakt dat ik automatisch ga nadenken over favorieten. Een merk wat absoluut in mijn favorieten lijstje hoort is Beauty Kitchen. Ik had deze set met een aantal skincare producten nog staan, maar nog nooit geprobeerd. Omdat ik dit prachtige merk graag nog even aandacht wilde geven laat ik jullie vandaag 4 skincare items uit de Abyssinian Oil lijn van Beauty Kitchen zien.

Abyssinian Oil
Travel Size Set

Zoals ik al aangaf, heb ik deze set al een tijdje in huis. Ik kreeg ´m rond de zomer thuisgestuurd en het is dan ook een box met wat kleinere formaatjes. Niet alleen handig voor op reis, ook om te proberen of een lijn of product bij je past. Alle producten uit de kit zijn los te koop, deze set zelf kon ik online op dit moment niet vinden. De verkoopprijs is €29,99, de prijs van de losse producten zal ik bij elk product hier onder vermelden.

Abyssinian Oil

De producten uit de Abyssinian Oil lijn bevatten 100% natuurlijke Abbesijnse Olie. Beauty Kitchen belooft een zachte en gezonde huid met rimpels die minder zichtbaar zijn. Abbesijnse olie is een drogende olie die zich makkelijk laat verdelen over de huid en geen vettige laag achter laat. Ik ben vorig jaar begonnen met het gebruik van olie op mijn huid omdat ik veel positiefs hoorde over het effect op een onzuivere huid. Bij een onzuivere huid ben je vaak geneigd om heel erg uit te gaan drogen terwijl de juiste olie vaak veel beter werkt, zeker bij de reiniging. Ook deze olie schijnt goed te werken bij een onzuivere huid en dit is voor mij een fijne combi met het anti-aging effect. Een huid die onzuiver is maar ook langzaamaan wat ouder wordt, is vaak erg lastig te verzorgen en heeft echt de juiste producten nodig.

Abyssinian Oil Natural Cream Cleanser €12,99/50ml

Deze milde reiniger verwijdert make-up en vuil en hydrateert en verzorgt je huid. Geschikt voor álle huidtypen en ook voor de gevoelige huid rondom je ogen. Je gebruikt ´m door de crème zachtjes in te masseren op een vochtige huid voor zo´n 30 seconden. Hierna spoel je alles af met een konjac spons en dep je je gezicht droog.

Ik had zelf geen konjac spons dus ik heb gewoon gemasseerd en de crème daarna verwijderd. Wat me direct opvalt is de geur, jeetje wat lekker. Lastig te omschrijven maar de reiniger ruikt olie-achtig, bloemig en een beetje kruidig. Mijn make-up wordt goed verwijdert, ook de dikke lagen foundation en waterproof mascara. Mega aanrader dit, echt een fijne werking en heerlijk luxe gevoel.


Abyssinian Oil Facial Concentrate €29,99/30ml

Deze olie is een mix van 15 verschillende essentiële oliën, elk met hun eigen waardevolle eigenschappen. Essentiële oliën zijn qua moleculaire grootte minuscuul, dit zorgt ervoor dat je huid de substantie snel en goed opneemt.

Sommige mensen gebruiken dit soort olie als dagverzorging of zelfs onder hun make-up. Mijn huid is hier echter véél te vet voor dus ik ben ´m gaan gebruiken in de avond, na het reinigen. Ik kon door middel van het pipetje gemakkelijk twee druppels over mijn gezicht verdelen. Wederom die heerlijke zoet-kruidige geur, al vond ik ´m bij deze olie toch wat meer noot-achtig. De substantie trekt inderdaad zeer snel in en mijn huid voelt prettig en zacht aan. Na een minuut of 15 krijg ik echter toch een onaangenaam vettig gevoel in mijn gezicht. Dit heb ik vaker bij te vette producten en dit is blijkbaar niet wat mijn huid op dit moment nodig heeft. Goede en luxe olie, maar naar mijn mening meer geschikt voor een droge huid. Als reiniger vind ik de olie wel prettig werken, echter vind ik ´m daar wat te prijziger voor, zeker omdat de Cream Cleanser eigenlijk even fijn is.


Abyssinian Oil Facial Moisture Cream €24,99/60ml

Deze geurvrije balsem is ideaal als je op zoek bent naar hydratatie maar geen gezichtsolie wilt (yes, that´s me!). Je gebruikt de crème door een klein bolletje te verwarmen tussen je vingers, en over je huid te verdelen.

Geurvrij zou ik dit product zeker niet noemen. Ik ruik echt wel wat en meer dan alleen een ¨creme geur¨ maar een echte omschrijving kan ik niet bedenken. Het doet me een beetje denken aan de Seahorse Plankton lijn, ook van Beauty Kitchen. Een lijn die ik helemaal niet lekker vind ruiken, maar wel geweldig vind qua werking. Verder is het qua ervaring een simpele crème, hij doet precies wat ik verwachtte en waar ik behoefte aan heb. Hij trekt snel in, laat geen vettige laag achter en geeft mijn huid een frisse uitstraling. Niet héél bijzonder, wel gewoon fijn.

Abyssinian Oil 5 Minute Miracle Mask €19,99/50ml

In dit reinigende masker vind je onder andere shea boter, Franse klei en uiteraard de abyssinian oil. Je gebruikt deze wekelijks door een dun laagje aan te brengen op je schone gezicht. Dit laat je vervolgens 5 tot 10 minuten intrekken om het daar te verwijderen met warm water en een doek.

Qua geur de meest subtiele van het stel, al ruik ik wel een vleugje van de inmiddels bekende geur. Dit masker kende ik al en heb er een beetje een haat-liefde verhouding mee. Als ik een maskertje neem, kies ik altijd iets waarvan ik denk dat mijn huid er behoefte aan heeft: een verzorgend masker als mijn huid droog voelt en een reinigende als ´ie juist vet voelt. Dit masker heb ik vrij veel gebruikt en het is enorm wisselend wat ik er van vind. Ik kies het masker doorgaans als mijn huid droog of dof aan voelt. De ene keer knapt mijn huid er echt van op en ben ik helemaal blij en stralend. De andere keer zie ik juist een hele vette en glimmende huid die ik lastig ¨schoon¨ krijg. Ik heb nog geen logica kunnen ontdekken in de werking en ik weet dan ook niet zo goed wat ik van dit masker vind. Hij is soms erg fijn, maar over all past ´ie niet super bij mijn huid (wederom vermoedelijk beter bij een droge).

Eindoordeel

Dat ik fan ben van Beauty Kitchen staat vast. Ze maken mooie producten met respect voor mens en natuur, zonder dat dat een fortuin kost. Van deze lijn ben ik qua geur zéér onder de indruk, qua werking is het niet helemaal mijn lijn. De reiniger vind ik geweldig, die past goed bij mijn wensen en is dan ook favoriet uit dit setje. De andere producten werken prima, maar zijn wat te vettig naar mijn zin. Wederom de kanttekening dat ik een vrij vette huid heb en dat ik denk dat deze producten beter bij je zullen passen als je een droge huid hebt. Je vind alle producten van Beauty Kitchen bij Holland & Barret, momenteel loopt er een actie waarbij je het 2e product voor €1 krijgt!

Kende jij Beauty Kitchen al?

*De producten in deze review heb ik gekregen.

Share:
Previous Post Next Post

Misschien vind je dit ook leuk:

Leave a Reply

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.